Kánikula

2024.06.18. 08:00

A szikrázó napsütésben gyorsan emelkedik a hőmérséklet

Bama.hu

Fotó: Mészáros János

Napos időben lesz részünk, legfeljebb kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet az égen. Csapadék nem valószínű. A déli szél a Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül. Délutánra 29 és 34 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerda

Napos, száraz idő várható kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik a déli, délnyugati szél. Hajnalban 14, 21 fokot mérhetnek. A csúcsérték 30 és 37 fok között alakul, délen lesz a melegebb.

Csütörtök

Alapvetően napos idő várható, amelyet időként megvastagodó fátyolfelhőzet zavarhat, helyenként gomolyfelhők is képződnek. Csapadék nem valószínű. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél. Hajnalban 17, 23, a délutáni órákban 29, 37 fokot mérhetünk, északkeleten az alacsonyabb, délen a magasabb értékekkel.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. 

A nappali felmelegedés tovább erősödik, több helyen előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!