Pécs

2019.03.07. 15:05

Fiatalok előtt folyt a tárgyalás

Nagyobb teremben tartották meg a lothárdi idős házaspár rablóinak tegnapi tárgyalását a Pécsi Járásbíróságon, mert a nyílt, előkészítő ülésen egy középiskolás diákcsoport is részt vett. Az ügyész először ismertette a vádiratot.

Zs. J.

Az elsőrendű vádlott ismerte az idős házaspárt. Többször dolgozott náluk, így szerzett tudomást arról, hogy nagyobb összeget tartanak otthonukban, és azt, hogy hol. Rábeszélte ismerősét, hogy törjenek be a házba. Terepszemlét tartottak.

A másodrendű vádlott felkérte ismerősét, hogy fuvarozza el őket a faluba. 2017. szeptember 27-én este, mint az ügyész mondta, az éj leple alatt, földes úton a falu határához mentek. Kiszálltak a kocsiból és a sofőr elhajtott. Símaszkot húztak, benyomták az ajtót és bementek a házba. Az idős házaspár a hálószobában volt. A másodrendű vádlott gáz­spray-vel a férfi arcába, míg az ágyban fekvő beteg feleség irányába fújt. Közben erős fényű lámpával a szemükbe világított.

– Ne kiabálj, mert nagy baj lesz. Agyoncsapunk, ha nem adod ide a pénzt – mondta az idős házaspárnak a másodrendű vádlott.

A férfi félelmében átnyújtotta a pénztárcát, amiben 100 ezer forint volt. Az egyik vádlott további pénzt követelt. Ekkor a sértett a szekrényből elővette az autóstáskáját és átadta a benne lévő egymillió forinttal. A símaszkosok távoztak, a megbeszéltek szerint telefonon hívták a sofőrt. Pécsre hajtottak, és elosztották a pénzt.

Az ügyész közölte: az első rendű vádlott cselekménye öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel, míg a harmadrendű vádlott három hónaptól három év szabadságvesztéssel sújtható. A másodrendű vádlott nem volt jelen a tárgyaláson, mert az első kihallgatás után külföldre távozott. Az ügyész javaslata az volt, ha beismerő vallomást tesznek, akkor az első rendű vádlottra hat év fegyházbüntetést, a harmadrendűre egy év négy hónap börtönt, három év próbaidőre felfüggesztve kér. Nem ismerték be bűnösségüket, így tárgyalással folytatódik a per.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában