krimi

2019.06.27. 14:11

Magánokirat-hamisítással vádolnak egy ügyvédet

A Pécsi Járásbíróság június 26-án kihirdetett ítéletével a vádlott férfit magánokirat-hamisítás vétsége miatt megrovásban részesítette.

A vádlott ügyvéd. Jogi képviselőként eljárva egy zártkörűen működő részvénytársaság bejegyzési kérelméhez kötődő, az alapszabály módosításával kapcsolatos hiánypótlási felhívásra, elektronikus úton, saját e-mail-címéről – egy korábban kelt, a részvényesek aláírásával ellátott alapszabály módosításán szereplő aláírások és az ügyvédi hitelesítő bélyegző lenyomatáról készített applikációt – iratmanipulációt küldött meg elektronikusan 2013. június 4. napján a Szekszárdi Törvényszék Cégbíróságára, az alapszabály módosításának megtörténtét hamis okirattal igazolta.

Az ügyész az ítélet ellen fellebbezést jelentett be súlyosítás érdekében, a vádlott és védője a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn, így a határozat nem jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!