rettenet

2020.01.21. 17:30

Lelőttek egy kiskutyát az egyik pogányi ház udvarán

Elkeserítő és vérlázító eset történt vasárnap éjszaka a Pécs melletti Pogányban. Egyelőre nem tudni, hogy miért, de egy ismeretlen elkövető lelőtt egy kutyát az egyik ház udvarán. A Pécsi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt indított nyomozást – írja a Pécsi Újság.hu.

Palotás P. (Forrás: Pécsi Újság.hu)

A lap cikke szerint a földön fekvő, élettelen ebre vasárnap éjszaka az állat gazdája talált rá a háza udvarán. Rédai-Rostási Bianka, a lelőtt törpespicc gazdája munkatársunknak azt mondta, azonnal értesítették a rendőröket, akik hétfőn hajnali három óráig helyszíneltek. Kérdésünkre azt válaszolta, fogalma sincs, hogy ki és miért tehette ezt a szörnyűséget. Mindenesetre – szögezte le – férjével addig nem nyugodnak, amíg fény nem derül az elkövető kilétére.

Megtudtuk, a hölgy hallotta a lövéseket, illetve elmondása szerint a helyszínelést végző szakemberek is megerősítették, hogy a kutya életét lőfegyverrel oltották ki.

Az egész településen nagy a felháborodás, valamint a félelem, többen attól tartanak, ha valaki ilyen tettre képes, akár egy emberrel is végezhet.

A törvény alapján az elkövetőt akár letöltendő szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában