Súlyos ügyek

2021.01.18. 11:30

Betört, megszúrta az idős nőt, aztán rágyújtotta a házat

Csecsemőgyilkosság és késelés egy pécsi belvárosi szórakozóhelyen, kétszer ölt a túronyi férfi.

Zsigmond József

gyilkossági helyszín Túronyban

Fotó: AS

Nagy port vert fel, mikor kiderült, hogy két gyilkosság is a lelkén szárad egy túronyi férfinak, akit tavaly év végén perújítás keretében életfogytig tartó fegyházra ítélt a Pécsi Törvényszék. Lapunkban is beszámoltunk arról, hogy a férfi 2016-ban fejszével agyonverte német nyugdíjas szomszédját, majd később egy helyi idős nőt többször megszúrt, és rágyújtotta a házát.

Az ügy pikantériája, hogy kezdetben egy gyilkossággal, a német férfi megölésével vádolták, ami miatt 2019. januárban jogerősen életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték azzal, hogy a börtönből leghamarabb huszonöt év múlva szabadulhat. Később egy újabb gyilkossággal vádolták meg, mivel kiderült, hogy a 2017 februárjában leégett túronyi ház romjai között megtalált 88 éves asszony halálát nem baleset okozta.

Az akkor 27 éves férfi, aki jelenleg Sopronkőhidán raboskodik, betört a nyugdíjas nő házába, késsel megszúrta, majd rágyújtotta az épületet. A tavalyi ítélet a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik idén, mivel a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés ellen K. Zsolt és védője a feltételes szabadságra bocsátás engedélyezése érdekében fellebbezett.

Kilenc évet kapott a pécsi szurkáló

Tavaly végleges döntés született a 2015-ös pécsi belvárosi szórakozóhely előtti késelés ügyében. Mint arról lapunk beszámolt, egy nagyobb társaság mindenkibe belekötött a szórakozóhely előtt. Egy férfit előzmények nélkül bottal megütöttek, mikor egy másik járókelő ezt szóvá tette, őt ütni, rúgni kezdték. A földön fekvő férfi segítségére sietett egy másik férfi, akire szintén rátámadtak. A verekedés során a vádlott egy kést vett elő, és a földön fekvő férfit négyszer hátba, míg egy másikat hasba szúrt. A két férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, életüket csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

Korábban a késelőt a korára való tekintettel az első fokon eljáró bíróság hét év tíz hónap fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, amit tavaly a Pécsi Ítélőtábla két évvel megtoldott, így a fiatalember csaknem tíz évet kapott.

Öt évre ítélték a babagyilkos nőt

Tavaly jogerősen öt év börtönre ítélték azt az anyát, aki 2019-ben megölte újszülött kisfiát. A nő Magyarmecskére költözött élettársához, elhatározták nem vállalnak közös gyereket a nagy korkülönbség miatt. Egy ideig a nő védekezett a terhesség ellen, de később a gyógyszer szedését abbahagyta. Teherbe esett, ám ezt titkolta párja előtt. Mikor megnőtt a pocakja, öltözködéssel próbálta azt leplezni. 2019 tavaszán egy fiúgyermeknek adott életet. Amint a baba világra jött, zacskóba tette, összekötötte és egy cipősdobozba rejtette, amit egy szekrényben helyezett el. A baba rövid időn belül elhalálozott. A nőt a párja a fürdőszobában találta meg a földön fekve, körülötte vér volt. Mentőt hívott hozzá. A kórházban derült ki, hogy a nő korábban gyereket szült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában