Sherlock nyomában

2022.11.20. 19:26

Szuper diák nyomozók jöttek Szigetvárról, el is vitték a trófeát

A „Sherlock Junior” játékos bűnügyi vetélkedő megyei döntőjét rendezték meg a napokban Pécsett.

Zs. J.

A versenyt a Szigetvári Rendőrkapitányság „DONGA II.” csapata (Szalai Fanni, Hajtmann Gergő, Kalmár Dávid, Greksa Gábor Máté) nyerte. A rendezvény nagy sikert aratott, búcsúzáskor több tanuló is jelezte, hogy rendőri pályára szeretne lépni a tanulmányait követően.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Pécsett rendezte meg a Sherlock Junior elnevezésű játékos bűnügyi vetélkedő megyei döntőjét, amelyen tizedik osztályos diákok mérték össze a tudásukat.

A program a főkapitányság által korábban szervezett, bűnügyi technikusok versenyéről kapta a fantázianevét. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott rendezvénysorozat októberi városi elődöntőin – az elméleti és gyakorlati oktatásban is részt vevő – négyfős csapatoknak egy kitalált bűnügyet kellett megoldaniuk a bejelentéstől egészen az elkövető elfogásáig. Most a legeredményesebb csapatok versenyezhettek egymással az izgalmas döntőn.

A rendezvényt Szijártó István rendőr ezredes, megbízott megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg, majd kezdetét vette a megmérettetés.
A vetélkedőn a csapatoknak egy rablás helyszínén kellett nyomkutatást és nyomrögzítést végezniük. A „Kriminalisztikai kérdezz-felelek” állomáson az addig megszerzett tudásukat kamatoztathatták a játékosok. A csapatok az intézkedéstaktikai tudásukat a rendőrség „Taktikai házában” és az „Airsoft lövészeten” hasznosíthatták.

A versenyt a Szigetvári Rendőrkapitányság „DONGA II.” csapata (Szalai Fanni, Hajtmann Gergő, Kalmár Dávid, Greksa Gábor Máté) nyerte, a második helyezést a Mohácsi Rendőrkapitányság „ELIT FÉRFIAK” csapata (Bányai Adrián, Dávid Domonkos, Lukács Máté, Vida Dávid) szerezte meg, míg a harmadik helyen holtverseny alakult ki. A helyezésen a Komlói Rendőrkapitányság „Nyomozók” és a Pécsi Rendőrkapitányság „Angster Maffia” csapata osztozott.
A díjakat Oppé László, a Baranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács titkára adta át, majd gratulált a diákoknak a lelkes küzdelemért, valamint a verseny szervezőinek a színvonalas szervezésért köszönetét fejezte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!