Folytatódik a vadkárelhárító vadászat

2022.12.05. 17:21

Eddig húsz vaddisznót ejtett el Pécs belterületén a vadászegylet

A Hosszúcser Vadászegylet Pécsett a Magyarürögi út-Nagydeindol-Középdeindol-hegyhát dűlő körzetben belterületi vadkárelhárító vadászatot folytat, eddig összesen 20 db kárt okozó vaddisznó elejtésére került sor.

bama.hu

Fotó: Árpád Kurucz

A Pécsi Rendőrkapitányság 2023. január 1-től június 30-ig meghosszabbította az egyesület erre vonatkozó engedélyét, ez alapján a Hosszúcser Vadászegylet folytatja a város közigazgatási belterületén élő vaddisznó állomány vadkár elhárító vadászatát.

A les vadászat a csillagászati napnyugta után 1 órától csillagászati napkelte előtt egy óráig terjedő időszakban folyik a Pécs, Magyarürögi út 34, Nagydeindol út 68. és a Középdeindol-hegyhát dűlő 57. szám alatti ingatlanokon. A vadászat keretében leadott lövés alkalmanként hanghatással jár, a vadászat emberéletet, testi épséget, anyagi javakat nem veszélyeztet.

A vadászegylet kéri a lakosságot, hogy a fenti időszakban a felsorolt ingatlanoktól szíveskedjenek távol maradni, azok környezetében járművel csökkentett sebességgel közlekedni.

A vadászat szakmai irányítója Grozdics Károly hivatásos vadász, aki a +36706278774-es telefonszámon szükség esetén elérhető. 

A vadászat eredményéről tájékoztatást ad a vadászegylet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!