Katasztrófavédelem

2023.01.22. 11:38

Lakodalmakon is muzsikál a pécsi maratonista tűzoltó

Sz. Zs.

Forrás: BMKI

Nem minden lapszámban fordul elő, hogy baranyai tűzoltót állít példaként ország-világ elé a Katasztrófavédelem. A színes országos elektronikus magazin idei első, januári kiadásában Székelyhídi Zoltán Csaba tűzoltó főtörzsőrmestert mutatják be, aki pályafutását beosztott tűzoltóként és gépjárművezetőként kezdte, ma már a Baranya megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító referense.

Szabadidejét ugyanakkor az országutakon keresi a kihívásokat, szinte nincs is olyan hosszútávú futóverseny, amelyen ne találnánk ott a nevezési listán. Maratoni-rekordját Berlinben állította föl 3:37 órával, ám itt sincs megállás, egyre jobb időkre tör. Távolságban egyébként 84 kilométer, időben 10 óra 12 perc az egyéni futócsúcsa. 

Ha pedig a futás mellett is marad még szabadideje, akkor gitározik, zongorázik, énekel – néhány tűzoltó társával együtt többek között lakodalmakon is szívesen húzzák a talpalávalót. 

A teljes interjú elolvasható a Katasztrófavédelem Facebook-oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában