Értékelték az évet

2023.05.04. 15:46

Összbírói értekezletet tartottak a Pécsi Törvényszéken

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Pécsi Ítélőtáblára összesen 943 ügy érkezett.

Zs. J.

Fotó: Gorodenkoff

A korábbi évekkel ellentétben a legtöbb ügy 2022-ben nem a Kaposvári, hanem a Pécsi Törvényszékről, a legkevesebb a Szekszárdi Törvényszékről érkezett.

Az elmúlt évben az ítélőtábla időszerűségi mutatói igen kedvezően alakultak. A büntető peres ügyek 88 százaléka hat hónapon, a nemperes ügyek 98,56 százaléka három hónapon belül fejeződött be. A civilisztikai ügyszak ügyérkezése az előző évihez képest 10 százalékkal csökkent, ugyanakkor ezen belül a gazdasági ügyérkezés 12 százalékkal növekedett. A polgári peres ügyek két ügy kivételével mind, a gazdasági peres ügyeknek pedig 95 százaléka hat hónapon belül, míg a nemperes ügyek 99,6, illetve 93 százaléka három hónapon belül befejeződött. 

Az összbírói értekezleten az is elhangzott, hogy nagyon nehéz éven vannak túl, amit befolyásolt a Covid-időszak és a gazdasági- és az energiaválság is. Csökkenteni kellett a kiadásokat, szabályozni a fűtést, és nem utolsósorban a páternoszter (a Pécsi Térvényszéken a lift) használatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában