„Rendőrzők éjszakája”

2023.06.15. 09:00

Helyszínelés, kocsilopás - nem okozott gondot a fiataloknak - videó

A „Kék úton” rendezvénysorozat részeként a rendőri munka rejtelmeibe nyerhettek bepillantást középiskolás diákok Pécsett - írja a Police.hu.

Bama.hu

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálata és Bűnmegelőzési Osztálya június 9-én este Pécsett, az Athinay úton lévő objektumban tartotta meg a Rendőrzők éjszakája elnevezésű pályaorientációs rendezvényét.

A rendezvény a „Kék úton” program része, amelynek elsődleges célja, hogy a gyerekek a bűn- és baleset-megelőzési programokon keresztül, az életkori sajátosságaiknak megfelelően közelebbről is megismerhessék a rendőri hivatást. A programsorozat részeként, a szakmák éjszakájának mintájára idén első alkalommal rendezte meg a vármegyei főkapitányság a „Rendőrzők éjszakáját”, amelyen a középiskolás diákok a rendészeti, valamint a bűnügyi szakterület sokszínűségéről hallhattak és láthattak kollégáinktól. 

A rendezvényt Takátsy Zoltán rendőr alezredes, a Humánigazgatási Szolgálat vezetője nyitotta meg, majd ismertette a programot a fiatalokkal. A résztvevők az interaktív előadások során betekinthettek egy közlekedési baleset helyszínelésébe, a kommandósokkal közösen részt vehettek egy bűnöző elfogásában, közreműködhettek egy gépkocsifeltörés helyszínelésében, és illegális migránsok elfogásában is segédkezhettek.

Az éjfélig tartó, jó hangulatú program zárásaként kollégáink tájékoztatták a diákokat arról is, hogy ha tanulmányaik végén kedvet kapnak a rendőri hivatáshoz, akkor hol és milyen módon jelentkezhetnek, illetve milyen feltételeknek kell megfelelniük ahhoz, hogy erre a pályára léphessenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában