Állatkínzás a tette

2023.07.04. 08:49

Éheztette majd egy deszkával agyonütötte háziállatát a komlói férfi

A Komlói Járási Ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja azt a fiatal férfit, aki hetekig nem etette dobermann kutyáját, majd egy deszkával agyonütötte.

Bama.hu

Fotó: Pommer Irina

A vádirat szerint a 20 éves vádlott telkén tartotta dobermann kutyáját. Az állat táplálásáról 2023. február 15. és március 4. között nem megfelelően gondoskodott, majd 2023. március 4-én este egy deszkával kétszer fejbe verte az állatot, aminek következtében a kutya elpusztult.

A kórosan sovány állat -megfelelő táplálék hiányában- a pusztulását megelőző napokban nagy mennyiségű szemes takarmányt fogyasztott. A kutya számára emészthetetlen táplálék néhány napon belül anyagforgalmi zavart okozott volna az állatnál, ami pusztulását eredményezte volna akkor is, ha a fejét nem érik ütések.

Az állat tartási és táplálási módja, éheztetése okozta kórosan sovány állapotát, ami életveszélyt jelentett számára. A több hétig tartó éheztetéssel a vádlott a kutyának különös szenvedést okozott.

A férfi cselekménye állatkínzás bűntettének megállapítására alkalmas. Büntetőjogi felelősségéről a Komlói Járásbíróság fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában