Mérlegen a balesetek

2023.07.25. 17:34

Több esetben bizonyult végzetesnek a szabálytalan kanyarodás, de a követési távolság be nem tartása is veszélyes

Bama.hu

Fotó: police.hu

A nyári betakarítások időszakában megélénkül a mezőgazdasági vontatók, traktorok, kombájnok forgalma az utakon - írja baleseti összegzőjében a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Baranya vármegye közútjain 2023. július 17-e és július 23-a között összesen 32 baleset történt, amelyek közül tíz baleset személyi sérüléssel végződött. A sérüléses balesetek során tízen könnyebben, míg hárman súlyosan megsérültek.

A balesetek legfőbb okai között a sebesség helytelen megválasztása, a szabálytalan kanyarodás, az elsőbbségi jog meg nem adása, a követési távolság be nem tartása, illetve a figyelmetlen, gondatlan vezetés voltak.

 

Megkezdődtek a nyári betakarítási munkák, ezért több mezőgazdasági vontató, lassú jármű és önjáró munkagép vesz részt a közúti forgalomban, amelyek jelenléte fokozott baleseti kockázatot jelent.  Ebben az időszakban a munkálatokhoz használt járműveket érintő közlekedési balesetek leggyakrabban a kanyarodási és az elsőbbségi szabályok megsértése, valamint a nem megfelelő kivilágítás miatt következnek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában