Büszkék vagyunk

2023.09.04. 14:40

Gratulálunk! Ismét elismertek egy pécsi tűzoltót

Városháza Emlékérmet vehetett át Farkas Roland tűzoltó őrnagy, pécsi szolgálatparancsnok – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Bama.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

Fotó: Farkas Roland archívuma

Szeptember elseje, Pécs város napja alkalmából Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a Városháza Emlékérmet adományozta Farkas Rolandnak, közel harminc éves szolgálata, illetve a februári törökországi földrengés során nyújtott munkája elismeréséül.

„Farkas Roland tűzoltó őrnagy a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szolgálatparancsnoka, 1994. október 1-je óta hivatásos tűzoltó. Az elmúlt közel 30 év alatt kiemelkedő szolgálatteljesítését számos esetben ismerték el elöljárói, parancsnokai. A HUNOR Mentőszervezet tagjaként, 2023. februárjában részt vett a törökországi földrengés áldozatainak mentésében. A kutató-mentő munka során 17 megmentett ember mellett 29 holttestet emelt ki az épület romjai közül. Farkas Roland tűzoltó őrnagyot a nyugodtság, higgadt természet jellemzi, mindig ott van, ahol segítségre van szükség. Élete minden pillanatában tűzoltó. Hat alkalommal vett részt kutató-mentő munkában, melyek során mindvégig fáradhatatlanul dolgozott, és saját biztonságát kockára téve kutatott a földrengés túlélői után. Az őrnagy tettével kivívta a pécsiek elismerését.” – olvasható a városnapi méltatások között.

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai szívből gratulálnak az elismeréshez! További sikereket, erőt és egészséget kívánnak kollégájuknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában