Vádemelés

2023.09.13. 12:07

Nem jutott messze a tolvaj a lopott a biciklivel (videó)

A Szigetvári Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy férfival szemben, aki egy Szigetvár környéki faluban biciklit lopott – Baranya Vármegyei Főügyészség közleményében.

Bama.hu

A vádirat szerint a férfi 2023. május közepén egy éjszaka bement a sértett udvarába, a csukott, de nem zárt kapun.

A férfi a szintén csukott, de be nem zárt garázsban találta meg a kerékpárt, amit magával vitt. A vádlott mindössze 80 métert tett meg a kerékpárral, majd azt az út mellett egy árokba rejtette.

A sértett feljelentését követően az udvaron elhelyezett kamera felvételei alapján azonosították az elkövetőt, akit a Szigetvári Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgattak ki, majd a kerékpárt is megtalálták és visszaadták a sértettnek.

A vádlott 35.000 forint kárt okozott a lopással, ami megtérült. Az okozott kár a szabálysértési értékhatárt nem haladja meg, de a cselekményt bűncselekménnyé minősíti az, hogy az udvarba és a garázsba a jogosult tudta és beleegyezése nélkül ment be az elkövető.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a büntetett előéletű férfit elzárásra ítélje a bíróság.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!