Tavasszal jön a folytatás

2023.10.08. 09:10

A nyugdíjasok állatvédelmi információkkal is gazdagodtak a túra során

Mecseki túrára invitálták október 4-én a nyugdíjas egyesületek vállalkozó szellemű részvevőit a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai.

Czeczon Enikő

Illusztráció

Fotó: 9nong

A kirándulás a Rotary körsétányon zajlott, de ment közben egy kis pihenőre többször is megálltak. Ezeken az állomásokon, ahol a résztvevők erőt gyűjtöttök a folytatáshoz, a szakemberek játékkal készültek a résztvevők számára. A játék keretében természetvédelmi ezen belül állatvédelmi és kiberbiztonsági információkkal lettek gazdagabbak a nyugdíjas egyesületek tagjai. Az állatvédelemre azért fektettek hangsúlyt, mert minden éven október 4-én tartják meg világszerte az állatok világnapját.  

A túra a Házhoz Megyünk program keretében valósult meg, amelyet még 2015-ben indított útjára az Országos Rendőr-főkapitányság. A kezdeményezés életre hívásának célja az volt, hogy segítse a lakosságot a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek meghozatalában.  

Mindemelett a programban megjelentek a következő témák is: áldozatvédelem, családon belül erőszak, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programja, az internetbiztonság, a drog-prevenció, illetve a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával a BikeSafe kerékpárjelölő és nyilvántartó ingyenes szolgáltatás. 

Az október 4-én Mecsekben zajló esemény folytatására 2024 tavaszán kerül sor a résztvevők kérésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában