Letartóztatásban

2023.10.18. 09:00

Elfogták azt a fiatalokból álló bűnbandát, akik Komlón randalíroztak októberben

Korábban már beszámoltunk arról, hogy egy olvasónk jelezte hírportálunknak, hogy a komlói buszpályaudvaron, valamint a városban randalírozó férfi dobálta be a buszok, épületek ablakait, köztük egy boltét is.

Czeczon Enikő

Fotó: Brian A Jackson

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, akik megkeresésünkre a következő tájékoztatást adták: a rendelkezésre álló adatok alapján 2023. október 6-a és október 9-e között a komlói buszpályaudvaron lévő zöldséges pavilon ponyvája alá bemásztak, és onnan készpénzt, valamint egyéb termékeket tulajdonítottak el. Mindemellett egy busz szélvédőjét, illetve egy virágárus pavilon ablakát betörték, azonban onnan nem vittek el semmit. 

Arról is informáltak minket, hogy a rendőrök beazonosították, majd elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 25 éves pécsi férfit. Ellene lopás és annak kísérlete, valamint rongálás miatt nyomoz a Komlói Rendőrkapitányág. 

Október 17-én a rendőrség kiadta azt a közleményt, amelyben informálták az embereket arról, hogy a rendőrök elfogták azt a fiatalokból álló bűnbandát, amelynek tagjai érintettek a komlói betörések és rongálások ügyében.  

 

Mint kiderült a 25 éves pécsi férfinek társa is volt, egy 16 éves szigetvári személy, akik október 9-ére virradóra pénzt tulajdonítottak el egy zöldségespavilonból, illetve egyéb termékeket is elvittek, majd betörték egy busz szélvédőjét, illetve egy üzlet ablakát is.  Pár nappal később egy helyi fiatalkorú is csatlakozott hozzájuk, ekkor már két üzletbe és egy büfékocsiba mentek be, ahonnan pénzt, mobiltelefonokat, médiabokszokat zsákmányoltak.  

A feltételezett elkövetőket elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki. Ellenük többrendbeli lopás, valamint rongálás miatt indított nyomozást a Komlói Rendőrkapitányság.  

A pécsi és szigetvári elkövetőket őrizetbe vették, akiknek letartóztatását október 15-én rendelte el a járásbíróság, míg komlói társuk szabadlábon védekezhetett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában