Krimi a régmúltból

2023.12.03. 17:50

Egy babakocsi egy teherautó kerekei alatt végezte: egy gyermek életét vesztette

1972. december elején egy olyan tragédia rázta meg a várost, amely során egy babakocsi egy teherautó kerekei alatt végezte, benne két gyermekkel: az egyikük életét vesztette.

Czeczon Enikő

Forrás: pixabay.com

Mennyire más volt még az újságírás mondjuk ötven évvel ezelőtt, amikor még a lapok nevekkel együtt közöltek le baleseteket, ami minden egyes alkalommal meglep, ha az archívumba kutatok.

  Az említett tragikus baleset az egykori Steinmetz kapitány térnél történt 51 évvel ezelőtt, ahol ma a Szliven Áruház található. Az eset során a Kórház tér felől az újmecsekaljai piacra igyekezett egy almával megrakott teherautó, amelynek sofőrje azt mondta, hogy 40 kilométeres sebességgel kerülte az élelmiszerbolt előtt parkoló két tehergépkocsit, és a felezővonalnál haladva az említett sebességgel érte el a jól látható, kijelölt gyalogátkelőhelyet. Mindeközben egy a babakocsiban két gyermekét toló hölgy haladt át a zebrán. A gépjármű vezetője és a gyalogos kölcsönösen későn észlelték egymást, s bár a sofőr fékezett és balra rántotta a kormányt, a teherautó jobb hátsó kereke elérte a babakocsit, amelyből kiestek a gyermekek. A kisfiú a kerék alá került, és a fejsérülésbe, röviddel a kórházba szállítás után belehalt. Kishúga zúzott sérülésekkel került a kórházba, ő túlélte a balesetet. 

Nem egyszer számolunk be arról hírpotálunkon, hogy zebrán tötént gyalogos gázolás. Az egyik eset október 17-én történt, délelőtt 9 és 10 óra között Pécsett. Egy fekete Oper Corsa a vasútállomás irányából haladt a Szabadság utca belső sávjában, majd a 6-os főúthoz érve, balra kanyarodás közben a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütött egy idős nőt, aki az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően életét vesztette. De szintén gyalogosgázolás történt november 21-én Pécsett, a Surányi Miklós út és Hunyadi utca kereszteződésben, amelynek következtében a baleset elszenvedője megsérült, és kórháza kellett szállítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában