Ajánlatos figyelni

2024.02.08. 17:40

A gyalogosoknak is be kell tartani a közlekedési szabályokat

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság folyamatosan felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét arra, hogy tartsák be a szabályokat.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: HUANSHENG XU

A rendőrség közösségi oldalán többször is posztol a biztonságos közlekedésről. Legutóbbi alkalommal a gyalogosok kerültek fókuszba, akik a közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevői, akikre ezért nagyobb figyelmet kell fordítani, és nekik is ugyanúgy oda kell figyelni.  

Felhívja a figyelmet a rendőrség arra, hogy gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Lámpával ellátott átkelőnél csak a zöld jelzésnél lehet áthaladni. Mindemellett gyalogosan a járdán vagy útpadkán kell közlekedni. Amennyiben nincs járda, gyalogosan az úttest szélén, egy sorban, lakott területen kívül mindig a járműforgalommal szemben kell haladni.  

A rendőrség továbbá azt is kihangsúlyozza, hogy a gyalogos minden évszakban tűnjön ki a sötétségből. A lakott területen kívüli út úttestjén, leállósávján, útpadkáján tartózkodó gyalogosnak éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén kötelező, de egyéb esetben sem tilos, sőt ajánlott a láthatósági mellény viselése. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában