Az ügyészség írja

2024.02.14. 15:29

Ezt bebukta, nem sikerült eladni a kábítószert

A Baranya Vármegyei Főügyészség vádiratot nyújtott be egy 51 éves férfi ellen, aki jelentős mennyiségű kábítószert akart értékesíteni.

Bama.hu

 A vádirat szerint a férfi 2017 végétől Hollandiában élt és dolgozott, ahonnan rendszeresen hazalátogatott Magyarországra. 2022 elején, Mohácson ismert meg egy – a nyomozás során ismeretlenül maradt – férfit, akinek beszámolt arról, hogy Hollandiából rendszeresen hoz Magyarországra kábítószert, amit otthonában tárol.

Fotó: Dr. Kutas Tamás

 A férfi 2022 augusztusában Hollandiából extasyt és darált marihuanát, majd 2023 júniusában speedet hozott Magyarországra, amit otthon elrejtett. Ismerőse ekkor felajánlotta a vádlottnak, hogy segítségére lesz a kábítószer eladásában, amibe a vádlott beleegyezett. Az értékesítésre azonban nem került sor, mert ismerőse nem kereste a vádlottat, a nyomozó hatóság pedig 2023. június 23-án kutatást tartott a vádlott házában és lefoglalta a kábítószereket.

 

Fotó: Dr. Kutas Tamás

A vádlottól lefoglalt kábítószerek hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határát 5,6-szeresen meghaladta.

 

Fotó: Dr. Kutas Tamás

A cselekmény jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett kísérletének megállapítására alkalmas. A bűncselekmény büntetési tétele öt évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

Fotó: Dr. Kutas Tamás

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában