Közúttól a gyermekszobáig

2024.02.21. 09:00

Hazáig kísérték a NAV-osok a baranyai cigarettacsempészt (videó)

Közúton végzett ellenőrzésen bukott le egy magyar férfi ukrán cigarettával és fogyasztási dohánnyal, majd egészen a lakásáig kísérték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, ahol további adózatlan dohánytermékeket találtak – olvasható a NAV közleményében.

Bama.hu

Forrás: NAV

Az egyenruhások egy magyar autóst ellenőriztek az 57. számú főút Pécsre vezető szakaszán. A jármű átvizsgálásakor 7 zacskó vágott dohányt és néhány karton szerb zárjegyes cigarettát találtak a férfi autójában, amely lakásának átvizsgálását is indokolttá tette. A Baranya vármegyei község családi házának minden szegletét átvizsgálták az egyenruhások. Az udvaron egy üzemképtelen autó csomagtartójából, de még a gyerekszoba gardróbjából is adózatlan dohánytermékek kerültek elő. A 66 éves férfi azt mondta, hogy összesen 12 kilogramm fogyasztási dohányt és 900 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát vásárolt egy szerb férfitől, amelynek egy részét már elfogyasztották, a többit pedig eladásra szánta.

A pénzügyőrök összesen közel 8 kilogramm fogyasztási dohányt és 859 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le, továbbá jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A férfi több millió forintos bírságra is számíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában