Az ítélet jogerős

2024.02.13. 14:08

Hét évre lecsukják az interneten kereskedő baranyai dílert

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kereskedelem miatt jogerősen hét év, fegyházban letöltendő büntetésre ítéltek egy baranyai férfit, aki éveken át árult az interneten drogokat.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gorodenkoff

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség közleményében azt írta, hogy a vádlott 2019 decemberétől mintegy két éven át rendszeresen rendelt az interneten keresztül külföldről kábítószert. A vételárát kriptovalutában fizette ki, majd a lakására postán érkező drogot később egy internetes közösségi oldalon értékesítette.

Az ügyben elsőfokon eljárt Pécsi Törvényszék a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek. Emellett egy vele szemben korábban hozott ítélet próbára bocsátást kimondó rendelkezésének hatályon kívül helyezése folytán garázdaság és testi sértés vétségében is bűnösnek találta és hét év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért, illetve felmentésért fellebbezett, így az ügy másodfokra került. A Pécsi Ítélőtábla azonban az első fokon kiszabott fegyházbüntetést helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában