Elrendelték a letartóztatását

2024.02.01. 16:24

Csecsemőgyilkosság: a vécében szülte meg gyermekét a fiatal lány

A Pécsi Járásbíróság 2024. február 1-jén elrendelte egy fiatalkorú lány letartóztatását egy hónapra tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt.

Bama.hu

Képünk illusztráció

Fotó: fizkes

A nyomozás eddigi adatai szerint a fiatalkorú gyanúsított egy pécsi gimnázium tanulója, kollégista. 2023-ban teherbe esett. 2024. január 30. napján a hajnali órákban a kollégiumban terhessége miatt fájdalmai voltak, görcsölt és vérzett, segítséget kért szobatársától, de a vérzést elállítani nem sikerült. A gyanúsítottat a kollégium második emeleti mosdójába kísérte a szobatársa, ahol a gyanúsított a wc ajtaját magára zárta, majd a kagylóba szülte meg a nagy valószínűséggel élve született fiú gyermekét. A szülésről a gyanúsított szobatársa értesítette a kollégiumi nevelőt, aki hívta a mentőket, de az újszülött életét már nem sikerült megmenteni.

A gyermek halálának közvetlen oka a koraszülöttségből adódó tüdőéretlenség volt.

A bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyára figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve az eljárásban résztvevő egyéb személyeket befolyásolva veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását. A fiatalkorú gyanúsított letartóztatását javítóintézetben hajtják végre.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, míg a gyanúsított, a védője és a törvényes képviselője enyhébb kényszerintézkedés érdekében jelentettek be fellebbezést, ezért a határozat nem végleges.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában