Zárolták a bankszámlát

2024.02.01. 09:36

Újabb banki csalás elkövetői akadtak horogra a Mátrix projekt keretében

Egy férfi mintegy 4 millió forintot csalt ki telefonon egy pécsi férfitól. A módszer a szokásos volt, magát banki ügyintézőnek kiadva, egy alkalmazás segítségével rövidítette meg a sértett bankszámláját.

Bama.hu

Fotó: Peter Dazeley

Magát banki ügyintézőnek kiadva hívta fel a csaló a pécsi sértettet 2023. július 28-án azzal, hogy gyanús tranzakciót észleltek a számláján, és amennyiben azt nem ő kezdeményezte, akkor diktálja be az SMS-ben érkező megerősítő kódokat, hogy az utalást törölni tudják. Mint ahogy több korábbi esetben, a gyanútlan áldozat a kérésnek itt is eleget tett, így a bűnöző közel négymillió forintot emelt le a számlájáról. A pénzt az anyja és egy ismerőse számláira utalta át, majd másnap egy bankautomatából megpróbálta az ismerősével felvetetni a pénzt. Ez azonban már nem jött össze neki, mert a rendőrség addigra zárolta a számlákat.

A rendőrök azonosították, majd december 6-án kihallgatták az elkövetéssel gyanúsítható 22 éves soproni férfit. Azonban nem csak ő lett gyanúsított, az anyját szintén kihallgatták, mert a gyanú szerint ő is tevékenyen részt vett az online pénzcsapolásban.

Mindkettőjük ellen csalás miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Hasonló eset fordult elő 2024. január 4-én is. Akkor egy pécsi nőt hálóztak be a már jól ismert gyanús tranzakciós mesével a csalók. Tőle több mint ötmillió forintot csaltak ki. Noha az elkövetőket ebben az ügyben még keresi a rendőrség, a pénz már meglett. A bankszámlát – amelyre a csalók a pénzt elutaltatták – időben zárolták,  így a sértett szinte teljes kára megtérült - számolt be a Police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában