Ennek most vége!

2024.03.26. 14:12

Milliós bevételre tettek szert a kábítószer kereskedők

A Pécsi Ítélőtábla a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt elsőfokon elítélt vádlottak ítéletét helyben hagyta.

Bama.hu

Fotó: Laszlo Mates

A felszámolt kábítószer-kereskedő hálózat legfelsőbb szintjén lévő vádlott mintegy 9 hónapon keresztül havi rendszerességgel értékesített kokaint, illetve amfetamint, amellyel 16,1 millió forintos bevételre tett szert. 

A másik vádlott maga fogyasztotta el a kábítószert, míg a harmadik továbbértékesítette többek közt fiatalkorúak számára is. A negyedik vádlott egy másik hálózatból szerezte be az amfetamint és marihuánát, ez utóbbit csak fogyasztotta, míg előbbit értékesítette is. Az ügyben elsőfokon eljárt Szekszárdi törvényszék a II.r. vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 10 év szabadságvesztés büntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra, a III. r. vádlottat kábítószer-kereskedelem miatt 5 év 6 hónap szabadságvesztés büntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra, a IV.r. vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 8 év szabadságvesztés büntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

A XI.r. vádlottat kábítószer-birtoklás bűntette miatt 1 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év 8 hónap próbaidőre felfüggesztette és őt előzetes mentesítésben részesítette. Az ítélet ellen kizárólag a vádlottak és védőik fellebbeztek felmentésért, illetve enyhítésért. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a nyilvános ülésen az elsőfokú ítélet helyben hagyására tett indítványt, amelyet a Pécsi Ítélőtábla megalapozottnak talált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában