Tűz

2024.03.02. 14:09

Óriási füsttel lángol egy üzlethelyiség Kertvárosban (videók, képek)

Olvasónk jelezte szombat kora délután, hogy tűz ütött ki a Kertvárosban Pécsen.

Mohay Réka

Olvasói felvétel

Nagy füst észlelhető egészen távolról is. Az esettel kapcsolatban megkerestük a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvívőjét, Horváth Nikolett Csillát, aki megkeresésünkre úgy tájékoztatott, hogy a bejelentés szerint a Táncsics Mihály utcában egy épület tetőszerkezete gyulladt ki, és a pécsi hivatásos tűzoltók már kiérkeztek a helyszínre, a tűzoltási intézkedéseket megkezdték. 

Mint kiderült, egy üzlethelyiség kapott lángra, valamint az udvaron álló kisteherautó is kigyulladt. A tűzoltók három vízsugarat bevetve oltanak. 

A Táncsics Mihály utcában teljes útzár van érvényben a tűzoltás idejére.

 

Mint arról a baranyai katasztrófavédelem sajtószóvivője tájékoztatott az imént, az üzlet helyiségre magára nem terjedt át a tűz, a lángok a közel száz négyzetméteres épület tetejére korlátozódtak. Az udvaron egy furgon/kisteherautó kapott még lángra. Hogy mi okozta, előbb a furgon, vagy a tető gyulladt ki, ez egyelőre nem tisztázott.A tűzoltók még a helyszínen vannak, de annyit tudtunk meg, a több vízsugaras oltás sikerrel zajlott.

Úgy tudjuk, személyi sérülés nem történt.


 

IMG_1969
Fotó: Laufer L.
IMG_2001
Fotó: Laufer L.
IMG_1968
Fotó: Laufer L.

 

IMG_1993
Fotó: Laufer L.

Frissítés (15:20)

A pécsi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral körülhatárolták a tüzet városukban, ahol egy üzlethelyiség mögötti egyszintes lakrész teteje, mellette egy féltető, egy garázs és egy kisbusz égett a Táncsics Mihály utcában. A szomszédos üzlet tetejére és belső terére, valamint az érintett üzlet belső részére nem terjedtek át a lángok, tetejét azonban megbontották az egységek, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották a tüzet. Elhúzódó utómunkálatokra készülnek, amelyhez a pécsi és a palkonyai önkéntes tűzoltók is a helyszínre indultak. A bolt mögötti lakrészben hárman éltek, lakosságvédelmi intézkedés keretében máshol kapnak elszállásolást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában