Éhező állatok

2024.05.15. 10:37

Ezt biztos nem hiszi el! Huszonhat macskát tartott a panellakásban, vádat is emeltek ellene (képek)

A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi nő ellen, aki panellakásában 26 macskát tartott brutális körülmények között.

Bama.hu

Forrás: Pécsi Járási Ügyészség

Fotó: Dr. Kutas Tamás

A vádirati tényállás szerint a nő egy pécsi, kertvárosi önkormányzati lakásban lakott, ahol 26 macskát tartott. A vádlott a lakásban embertelen körülmények között élt, emellett nem biztosította a macskák tartásához megfelelő körülményeket, a macskaürüléket nem takarította fel, nem gondoskodott arról, hogy a macskák ételhez jussanak, nem biztosított számukra elégséges mennyiségű táplálékot.

Fotó: Dr. Kutas Tamás / Forrás: Pécsi Járási Ügyészség

Mivel a macskákat bezárva tartotta, az állatok önkéntes takarmányfelvételét is akadályozta, ezért az állatoknál kóros mértékű lesoványodás következett be.

A nő által tartott macskák folyamatosan kórokozóknak, baktériumoknak voltak kitéve.

Tekintettel arra, hogy a nő évek óta lakbért nem fizetett, a közüzemi szolgáltatások ki voltak kapcsolva, ezért 2023 májusában lakás-kiürítésre került sor, amikor is a vádlott által tartott 26 macskát elszállították.

A macskák közül 11 az elszállítást követően - a vádlott által indokolatlanul alkalmazott bánásmód következtében legyengült immunrendszerük miatt - elpusztult.

Az ügyészség a vádlottat állatkínzás bűntettével vádolja.

A felhasznált fotókat a lakáskiürítés során készítették a hatóságok.

Fotó: Dr. Kutas Tamás / Forrás: Pécsi Járási Ügyészség
Fotó: Dr. Kutas Tamás / Forrás: Pécsi Járási Ügyészség
Fotó: Dr. Kutas Tamás / Forrás: Pécsi Járási Ügyészség

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában