Kattant a bilincs

2024.05.21. 11:43

Letartóztatták a pénteki garázdálkodókat – emberölés bűntettének kísérlete is felmerül

A Pécsi Járásbíróság 2024. május 20-án két eljárásban elrendelte összesen hat férfi letartóztatását egy hónapra. Egy férfi letartóztatását emberölés bűntettének kísérlete, egy férfi letartóztatását emberöléssel kapcsolatban, büntetőeljárás sikere meghiúsítására törekvéssel elkövetett bűnpártolás bűntette és négy férfi letartóztatását csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette alapos gyanúja miatt.

Bama.hu

A nyomozás eddigi adatai szerint két haragos viszonyban álló család 2024. május 17. napján a déli órákban Pécsett, egy nagy forgalmú parkolóban az utcán hangoskodva, kölcsönösen szidalmazták fenyegették egymást. A fenyegetések alátámasztására több gyanúsított kezében lapát, szerszámnyél és machete is volt. A gyanúsítottak egymás felé támadó lépéseket tettek, de egymást nem ütötték meg.

Ezzel egyidőben az egyik család egyik tagja megjelent egy általa vezetett személygépkocsival, a járdára hajtott és ott szándékosan elütött a másik családból két férfit, majd a parkolóban megállt. A gyanúsított testvére látta, hogy szándékosan ütötte el a fivére a két sértettet, ezért a büntetőeljárás sikerének meghiúsítása érdekében, hogy az elkövető kilétét ne tudják megállapítani, beült a gépkocsivezető ülésébe, míg testvére átült a vezető melletti ülésre majd elindultak. A rendőrség a gyanúsítottakat az elütés helyszínétől nem messze intézkedés alá vonta.

Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetnék a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el. Erre figyelemmel a bíróság valamennyi gyanúsított letartóztatását elrendelte.

A bíróság határozatai az ellenük bejelentett fellebbezések miatt nem véglegesek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában