Súlyosbítás

2024.06.13. 14:27

Hagyta kihűlni idős édesanyját a könyörtelen német férfi

Bama.hu

Képünk illusztráció

Fotó: SynthEx

A Pécsi Ítélőtábla a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően jelentősen súlyosította a német állampolgárságú vádlott büntetését emberölés bűntette miatt. A középkorú német férfi 2022 nyarán költözött az akkor már évek óta Magyarországon élő édesanyja házába. 

Az asszony ekkoriban csípőműtéten esett át, amelyet követően egyedül már nem volt képes járni, csak kerekesszékkel, illetve járássegítővel tudott közlekedni. A munkanélküli férfi az édesanyja nyugdíjából élt, gyakran italozott, és olyankor agresszíven viselkedett az anyjával, a mindennapokban pedig igen elhanyagolta. Miután a házat is eladták, előbb albérletbe kényszerültek, majd ezt követően gyakorlatilag az autójukban éltek és aludtak. 

Október végén a férfi egy erdős területen kirakta a 84 éves asszonyt az autóból, letakarta néhány ruhadarabbal és magára hagyta. Az idős, mozgásképtelen nő önmagát menteni nem tudta, segítséget hívni sem tudott, ezért kihűlés következtében elhunyt. 

Az elsőfokon eljárt Kaposvári Törvényszék a vádlottat emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 12 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A Pécsi Ítélőtábla a mai napon kihirdetett jogerős határozatával a vádlott büntetését 12 évről 14 év szabadságvesztésre súlyosította.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában