Négyszáz euró

2024.07.11. 13:40

Bepróbálkozott a pénzügyőröknél a román férfi

A Pécsi Törvényszék elítélt egy román férfit, aki meg akarta vesztegetni a pénzügyőröket az Udvari közúti határátkelőhelyen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Verra Widhi

Azt írták, minősített hivatali vesztegetés miatt állították bíróság elé a román férfit, aki június 30-án 400 eurót ajánlott a pénzügyőröknek a határátkelőn, hogy hagyjanak fel a vele szemben megkezdett intézkedéssel.

A tájékoztatás szerint a pénzügyőrök megállapították, hogy a járműben a megengedettnél egy emberrel több utazik, valamint a gépjármű súlya meghaladja a megengedett legnagyobb össztömeget.

A férfi a jegyzőkönyv felvétele közben 400 euró készpénzt helyezett el a szolgálati gépkocsi utasterébe azért, hogy az eljáró pénzügyőrök – hivatali kötelességüket megszegve – a megkezdett intézkedést fejezzék be – ismertette a főügyészség.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd „kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés” bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyben a Pécsi Törvényszék az ügyészi indítványnak megfelelően döntött és a román férfit 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és a 400 euróra vagyonelkobzást rendelt el.

Az ítélet jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!