kultúra

2018.02.06. 15:00

Kamarazene és parádé a Liszt-terem új sorozatában

Újra elindítja kamarakoncert-sorozatát a PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete, az ötletgazda, Vas Bence intézetigazgató gitárművész irányításával. Ezúttal tucatnyi rendkívüli előadásra készülhetünk a Zsolnay-negyedben, a Liszt Ferenc Hangversenyteremben.

Mészáros B. Endre

Igazi különlegességek várják a komolyzene kedvelőit, többek között elhozzák Amerikát a rendkívüli akusztikájú koncertterembe (a Kodály Központtal vetekszik a hely, csak kamarakoncert méretekben), de jönnek a hazai és a nemzetközi zenei élet kiválóságai is.

Elsőként ma 19 órakor az intézet tanárai (orgona-, zongora- tuba-, trombita-, harsona- és gitárművészek), valamint a Pécsi Harsonaegyüttes adnak koncertet. A továbbiakban pedig megismerhetjük a The ISU Faculty Ambassador Brass – az amerikai Indiana Állam Egyetemi Nagykövet Rézfúvós Kvintettjét, melynek műsorát Grammy-díjas szerzők (Michael Kamen és Dave Brubeck) kortárs műveiből válogatják.

A tavaszi évadban a nemzetközi hangversenyélet elismert művészei közül hallhatjuk többek között a Bogányi Triót, Fejér András harsonaművészt, Ofer Falk hegedűművészt, Ittzés Gergely fuvolaművészt és Nagy Péter zongoraművészt.

Folytatódik a „Muzsikáló családok” sorozat, ezúttal a Bazsinka és a Herpay-Németh család mutatkozik be. Márciusban két koncert Kodály jegyében zajlik, a Pécsi Egyetemi Kórus, a Bartók Béla Leánykar, a ZMI tanárai, illetve a Kodály Vonósnégyes közreműködésével.

Találkozhatunk fiatal tehetségekkel és velük muzsikáló művésztanáraikkal is a 60 éves Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium jubileumi hangversenyén, március 27-én pedig igazi csemege következik: Giovanni Guzzo hegedűművész, aki rengeteg díjat elnyert már és többször is fellépett az angol királyi család előtt.

Képünk illusztráció.

Fotó: pixabay.com

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!