fejlesztés

2018.02.01. 09:05

Többfunkciós termet építenek Bicsérden

A bicsérdi Toronyépületben működő E-Magyarország pont berendezéseire és annak megújítására adott be pályázatot az önkormányzat.

J. G.

Vér József polgármester elmondta: új informatikai eszközöket szeretnének beszerezni, melynek összege eléri az ötmillió forint értéket. Hozzátette: amennyiben a pályázat sikeres lesz, akkor egy nagyon modern, többfunkciós teremben, számítógépekkel, Internettel, hangosító berendezéssel, klimatizált helyiségben tudják majd fogadni az idei gyermek- és felnőttprogramok résztvevőit. A pályázattal kapcsolatos döntés rövid időn belül várható.

Közben most tavasszal adják át a településen Mosonyi Tamás Közös pont című szobrát, amely után minden évben egy külön rendezvényt szeretnének tartani itt. Ez a Bicsérdi Közös Pont nevet viseli majd. Egy szponzor bevonásával elkezdődtek a tárgyalások is egy nyomdával a bicsérdi műemlék, a Római Katolikus Templom körül megépült stáció ingyenes, támogatásból készült kiadványának és Soltra Elemér életútjának rövid ismertetésével készülő kiadványról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!