Vasutas Művelődési Ház

2018.03.10. 12:01

A fiatalabbakat szeretnék most végre megszólítani

A fiatalokat is meg szeretné szólítani a pécsi Vasutas Művelődési Ház, ebben nagy segítségükre lehet az, hogy hozzájuk költözött a Pécsimami, illetve egy sikeres pályázatnak köszönhetően a Nő-Köz-Pont pécsi irodája is itt működik majd.

Zs. K.

– Szintén egy nyertes pályázatnak köszönhetően iskolán kívüli kulturális programokat fogunk szervezni a gyerekeknek, így számos előadást, játékos vetélkedőt, kreatív foglalkozásokat tartunk – mondta Szentgyörgyváry Péter, a művelődési ház vezetője. Hozzátette, a Vasutas Művelődési Ház ezentúl is nagy hangsúlyt fektet a vasutas dolgozókra, március 25-én például húsvétváró családi napot szerveznek számukra.

Az elkövetkezendőkben azt is szeretnék elérni, hogy minél több önképző kör és egyesület működjön az intézményben, a nyugdíjasokra pedig továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak.

A tavaszi-nyári programokkal kapcsolatban a vezető elmondta, az udvart is több játszóeszközzel alakítják ki. A Belvárosi Kultúr Sziget elnevezésű rendezvényre a tervek szerint Eperjes Károlyt, Berecz Andrást hívják vendégül.

Szentgyörgyváry Péter 2012 óta vezeti az intézményt, ezalatt az idő alatt szerinte újult erővel sikerült feléleszteni az akkor kissé alvó intézményt, a belvárosban sorra bezáró kultúrházak közül a Vasutas még mindig erős lábakon áll.

Fotó: Pixabay

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!