Baranyai körkép

2018.03.28. 07:00

Márciusban kiderül, ki üdülhet olcsóbban

Az elmúlt évben különösen sokan pályáztak az Erzsébet-programban meghirdetett üdülési lehetőségekre. A tavalyi év végén meghirdetett kiírásokat a szokásosnál is nagyobb érdeklődés övezte, március végéig pedig megkapják az értesítéseket a pályázók.

H. Zs.

Zánka, 2017. július 25. Soltész Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkára (b, hátul, b4) és táborozó fiatalok a zánkai Erzsébet Üdülõközpont és Táborban 2017. július 25-én. Novák Katalin, az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelõs államtitkára az elõzõ hónapban kijelentette, hogy közel huszonhatezer gyermek nyaralhat idén a tíz héten át tartó balatoni Erzsébet-táborokban. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A kormány által indított Erzsébet-program célja, hogy a nyugdíjasok, a nagycsaládosok és a fogyatékossággal élők is lehetőséget kapjanak a pihenésre, üdülésre. A sikeresen pályázók több mint ötven hazai szálláshelyen tölthetnek el négy-öt napot. Az Erzsébet-programban résztvevők száma 2012 óta évről évre növekszik. A tavaly meghirdetett pályázati lehetőségekre több mint 120 ezren jelentkeztek. Öt év alatt csaknem egymillióra nőtt azok száma, akik ily módon jutottak pihenési lehetőséghez.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a Miniszterelnökség között létrejött megállapodás alapján a pályázatok sikeres lebonyolításában a kormányablakok is közreműködnek. Mint azt dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott elmondta, a kormányablakokban dolgozók részletes tájékoztatást nyújtanak a pályázatok menetéről, a jogosultsági feltételekről és a foglalható szállásokról is.

– Mivel a pályázatokat egy elektronikus felületen lehet benyújtani, különösen az idősebb generáció tagjai igénylik a kormányablak ügyintézőinek segítségét. Munkatársaink szükség esetén a regisztrációt is megoldják, rögzítik a számítógépen a szükséges dokumentumokat, így teljes körű technikai, informatikai támogatást biztosítanak az érdeklődőknek – tette hozzá a Kormányhivatal vezetője.

A baranyai kormányablakokban tavaly ezernél is többen érdeklődtek az Erzsébet-program üdülési lehetőségei iránt, a legnagyobb forgalmat a Pécsi Járási Hivatal ügyfélszolgálatain tapasztalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!