Postabontás

2019.01.31. 16:10

Cafatokban érkezett meg a csomag, ráadásul két hónap után

Csaknem két hónap után ért célba egy postán feladott csomag, ráadásul cafatokban – írta olvasónk.

bama.hu

Budapest, 2018. október 8. Az új automata csomagfeldolgozó rendszerrel dolgozik egy szakember a Magyar Posta Csomaglogisztikai Üzemében 2018. október 8-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Balogh Zoltán

Ezúton is szeretnénk „gratulálni” a Magyar Postának. Bárki, aki betér bármelyik postára egy levelet, vagy csekket feladni, vagy bármilyen egyéb szolgáltatást igénybe venni, láthatja, hogy mennyi mindennel foglalkoznak: árusítanak sorsjegyet, könyveket, kifestőket, üdítőitalokat, csokoládét, cukorkát, egyéb édességeket, sőt, még vetőmagot is megtalálhatunk a kínálatban. Lennének még egyéb feladataik is, amik inkább profilba vágnának – ebben azonban, legalábbis az én tapasztalatom szerint, sajnos nem jeleskednek.

Unokámnak tavaly november 26-án adtam fel egy csomagot Mallorcára – a karácsonyra szánt ajándékokat küldtem el neki, szépen becsomagolva, buborékos fóliával kibélelve, hogy még véletlenül se essen baja a küldeménynek, épségben érkezzen meg, ajándékhoz illően.

Lányom a minap, január 24-én (!) telefonált, hogy végre megkapták a csomagot. Széttaposva, eláztatva, gyakorlatilag darabokban. A küldemény útja a rajta lévő pecsétek alapján tökéletesen nyomon követhető. Eszerint január 21-ig (!) a vecsési nemzetközi elosztó központban „parkolt”, azaz közel két hónapig őrizgették. Az is látszik, hogy ezen a helyen eshetett baja a doboznak, azaz hullott gyakorlatilag darabjaira. Mallorcára ugyanis úgy érkezett meg, hogy az egészet bezacskózták, és ezen a csomagoláson a vecsési központ pecsétje található.

Mindezek után, azaz amint elhagyta hazánkat a zacskóba gyömöszölt doboz, már minden simán is ment: január 21-én Valenciába érkezett, 22-én Mallorcára, 23-án pedig a pontos címre kézbesítették.

A csomag feladásáért több ezer forintot fizettem. A kilencéves kis- unokám nagyon várta – azért nem is bontották le még a karácsonyfát, mert azt szerette volna, ha a tőlem kapott ajándékot is a fa alatt bonthatná ki. Hát, ezzel nem is kellett nagyon bajlódnia, megtették mások helyette, hiszen cafatokban kapta meg, amit küldtem neki. Nem csak felháborít a történet, de el is keserít egyben. A postának az a feladata, hogy a küldeményeket időben, épségben elszállítsák a feladótól a címzetthez. Vagy tévednék?! Vagy tényleg a vetőmag árusításához értenek csupán?!

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!