Boda

2019.04.12. 13:40

Bepillanthatnak az eljárás menetébe

Közmeghallgatást tart az Országos Atomenergia Hivatal április 25-én Bodán, a „Telephelykutatási keretprogram engedély iránti kérelem” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan.

T. V.

Pécs, 2018. november 24. Autó egy úton a ködben Pécs közelében 2018. november 24-én. MTI/Sóki Tamás

Mint ismert, a község mellett, a Mecsekben létesülhet majd a nagy aktivitású radiokatív hulladékok végső tárolóhelye. Ugyanis a 260 millió éves Bodai Agyagkő Formáció az eddigi kutatási eredmények szerint alkalmas lehet a hazánkban keletkező atomhulladékok végleges elhelyezésére. A vizsgálatok alapján a szakemberek úgy látják, az agyagkő jó vízzáró képességű, és az elmúlt évezredekben kellően stabilnak bizonyult.

Az Országos Atomenergia Hivatal hivatalos honlapján is megtalálható dokumentumok szerint a közmeghallgatás a polgármesteri hivatal nagytermében lesz, az eseményen bárki részt vehet. A meghallgatás tervezett menetrendje szerint többek között ismertetik az előzményeket és az engedélyezési eljárás menetét, a megjelentek kérdéseket tehetnek fel a szakembereknek, kifejthetik véleményüket az eljárásról és annak általuk várt eredményéről is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!