pécs

2019.10.04. 18:25

Örökzöldeket és mediterrán növényeket is vásárolhattunk az őszi virágvásáron

Több éve rendszeresen megtartják a őszi virágvásárt Pécsett. A látogatók idén is kedvezményes árakon vásárolhattak különféle örökzöldeket, mediterrán különlegességeket, szezonnövényeket.

B. D.

A kezdeményezést Páva Zsolt, Pécs polgármestere indította a várossal és Biokommal közösen. Az elmúlt évekhez hasonlóan nagy választékkal, és minden eddiginél több standdal várták idén az érdeklődőket.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta, hogy nyolc évvel ezelőtt indította újra az önkormányzat a faiskolát Pécsett, ahol kimondottan a város számára ültetnek és nevelnek növényeket. Amikor kezdték, csupán három hektáros területen végezték ezt a munkát, a kert területe mára közel a tizenötszörösére növekedett. A mostani vásáron ott nevelt a növényeket kínálták eladásra.

Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke kiemelte, hogy Pécsett komoly tradíciója van a természet szeretetének, többek között ezt bizonyította a város, amikor küzdött a Mecsekért. A virágosítási programok azért is fontosak, mert a mindennapokat is megszépítik, amellett, hogy egészséges környezetet teremtenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!