Bóly

2020.06.28. 11:12

Kisfilm erősíti az összetartozást

A több évtizedes testvértelepülési kapcsolatokat erősítve közös kisfilm készült „Egy kis nyugalmat” címmel bólyi kezdeményezésre Csernátonnal, Heroldsberggel és Negyeddel.

Wald Kata

Fotó: E. V.

A települések között igen erős a kötelék többek között oktatási, kulturális, sport vagy üzleti téren is – a közösen gondolkodás újabb eredménye az Erzsébet Vigadó honlapján keresztül is elérhető testvértelepülések dala, amelyben mind a négy település lakói szerepelnek.

– A felvételek zöme már tavaly elkészült, a produkciót húsvétkor szerettük volna bemutatni, ám a koronavírus-járvány közbeszólt – tudtuk meg az ötletadó Rafa-Gyovai Dánieltől, az Erzsébet Vigadó vezetőjétől. Az utómunkálatok 2020-ban zajlottak Popovics Péter, Sághy Gábor és Vajta László vezetésével.

– A felvétel kizárólag a települések finanszírozásával, az ott lakók önkéntes munkájával valósult meg – hangsúlyozta Rafa-Gyovai Dániel. A cél a filmmel a testvértelepülésekkel való közös munka, a jó hangulatú közös zenélés, ezáltal az összetartozás erősítése volt.

Olyan közismert dalt kerestek, amely német és magyar nyelvterületen is ismert – az „Egy kis nyugalmat” című slágerre esett a választás. Aszámot eredetileg Nicole énekelte 1982-ben, magyarul pedig a Neoton Família vitte sikerre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!