kopp?

2020.07.28. 20:00

Ezt a fejlesztést máris jegelték Péterffyék

Hosszas várakozás után végül kiderült, hogy járda hiányában életveszélyes a gyalogosközlekedés a Magyarürögi úton, az előző városvezetés idején megkezdett fejlesztést – a városháza hivatalosan megerősített válasza szerint – idén már biztosan nem folytatják, jövőre is csak „bizakodnak” a folytatásban.

B. M.

A város új balliberális polgármestere még a kampányprogramjában külön bekezdést szentelt a gyalogosok védelmére. Péterffy Attila polgármesteri programjában az szerepelt, konkrétumok nélkül, hogy „szükséges a veszélyes közlekedési csomópontok folyamatos monitorozása”, vagy éppen „meg kell vizsgálni a gócpontokban új villanyrendőr, illetve új körforgalom kialakításának a lehetőségét”. A polgármester még „jól látható útburkolati festést” is beígért a zebráknál.

Immár azonban kijelenthető, hogy a fenti, gyalogosokat védő ígéretek ellenére a Magyarürögi úton tavaly tavasszal elindított, leginkább a gyalogosokat óvó járdafejlesztést – ami vízelvezetéssel is összefüggésben van – Péterffyék jegelik.

Bognár László fideszes képviselő ugyanis a közgyűlésen az ügyben feltett kérdésére a polgármester úgy válaszolt, hogy az öt szakaszból álló projektnek eddig egy szakaszán készült el a munka, a járvány miatt azonban a beruházást „átütemezték”, de így is csak „bíznak abban”, hogy majd jövőre folytatják.

Érdekesség, hogy amíg Péterffy most a járványra hivatkozott, addig a projekttel kapcsolatos forrásokat már az év elején – tehát bőven a járvány előtt – sem szerepeltették a költségvetés első tervezetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!