fő a figyelem

2020.07.02. 16:59

Motoros polgárőrök vigyázzák a rendet a szentlőrinci zártkerteknél

Motoros polgárőrök segítik a rendőrök munkáját a Szentlőrinc külterületéhez tartozó zártkerti ingatlanoknál.

A Szigetvári Rendőrkapitányság Szentlőrinci Rendőrőrsének és a helyi polgárőr-egyesületek hatékony együttműködése több éves múltra tekint vissza, amely a közbiztonság mellett az állampolgárok szubjektív biztonságérzetében is meghatározó tényező a városban. Kiemelkedő aktivitásukkal a polgárőrök markáns szerepet vállalnak a közterületi bűnmegelőzésben, de a közös jelenlét a közlekedés biztonságának fenntartását és javítását is szolgálja.

Szentlőrinc külterületéhez tartozó szőlőhegyeken, zártkerti területeken ezentúl a szentlőrinci és a királyegyházai polgárőr-egyesület motoros polgárőrei segítik a rendőrök munkáját, amely elsősorban a terménylopások és a présházbetörések megelőzését célozza.

A rendőrök kéri, hogy az időszakosan látogatott zártkerti, valamint szőlőhegyi ingatlanában ne hagyjon nagyobb értékű szerszámokat, azokat tárolja zárt helyen! A hétvégi – vagy présházaknál érdemes rendszeresen ellenőrizni a zárakat, a lakatokat, hogy meggyőződjön azok sértetlenségéről. A modern biztonságtechnikai berendezések szerepe egyre fontosabb, hiszen gyakran a látványuk is elriaszthatja a hívatlan vendégeket. Egy mozgásérzékelő, egy térfigyelő kamera segíthet távol tartani a tolvajokat!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!