Várják az ötleteket

2020.08.18. 17:32

A pécsiek dönthetik el, mi lesz a Misina sorsa

A pécsi lakosság segítségét kéri abban a városvezetés, hogy mi legyen a Misina-tetőn félbemaradt projekt sorsa. Az erre vonatkozó ötleteket szeptember végéig nyújthatjuk be egy internetes felületen.

Mészáros Rita

A Misina-tetőn félbehagyott építkezésről a Dunántúli Napló nem is olyan régen írt, hiszen a kirándulókat már hosszú hónapok óta ugyanaz a szomorú látvány fogadja: egy kibelezett épület, körülötte gazzal benőtt és építkezési törmelékkel teleszórt terület. Az önkormányzat érdeklődésünkre akkor azt írta, hogy a projekt felülvizsgálat alatt áll, egy hatósági jóváhagyásra várnak. A helyzet azóta megváltozott, a városvezetés ugyanis egy ötletbörzét hirdetett, amelynek részleteit kedden ismertették a helyszínen. Ahogy Péterffy Attila polgármester fogalmazott, arra kérik a pécsieket, hogy a pályázati feltételek és a maradék forrás ismeretében gondolják végig, milyen ötlettel állnának elő a pályázat folytatásaként.

Ezeket az elképzeléseket a misinaotletborze.hu internetes oldalon nyújthatjuk be szeptember 30-ig. A portálon minden szükséges információ megtalálható a pályázati felhívástól kezdve a különböző háttérdokumentációkig. És természetes itt van egy kitölthető adatlap, amelyen az elérhetőségeinken kívül egy rövid összefoglalót kérnek az ötleteinkről, valamint egy költségbecslést. A cél tehát az volt, hogy ne csak a szaktudással rendelkezők, hanem valóban bárki megoszthassa elképzelését a projektről.

Az öt legjobb pályaművet díjazzák

A szeptember végéig beérkezett pályázatokat egy szakmai zsűri fogja előválogatni, ők választják ki az öt legjobb pályaművet, amelynek beküldői egyenként százezer forintos díjazásban részesülnek. Ahogy Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, ebből az öt ötletből aztán a város három különböző tervet dolgoztat ki, amelyeket várhatóan november végén ismertetnek. Ezután ismét a pécsieké a főszerep, hiszen ők a már említett internetes oldalon szavazhatnak az általuk legjobbnak tartott koncepcióra a Misina-tető fejlesztésével kapcsolatban. Amelyik a három közül a legtöbb voksot kapja, az fog megvalósulni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!