Baranyai körkép

2020.10.06. 10:21

A pályaválasztásban segítették a diákokat

A Pécsi Tankerületi Központ a Pályaorientáció, kiemelten a matematikai, természettudományi, műszaki, informatikai készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében című felhívásra benyújtott pályázatával csaknem 170 millió forint támogatást nyert a pályaorientáció megújítására a tankerületi központ intézményeiben.

T. V.

Szamosújvár, 2012. április 24. Délutáni tanítási órán vesznek részt diákok a Mezõségi Téka Szórványkollégiumban, a romániai Szamosújváron (Gherla). Romániából a magyarság megmaradását és fejlõdését szolgáló 11 oktatási és mûvelõdési intézmény és 5 program került fel a nemzeti jelentõségû intézmények listájára 2012 februárjában. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A most lezárult, csaknem három évig tartó projektben a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, a Pécsi Éltes Mátyás EGYMI, a Leőwey Klára Gimnázium, a Pécsi Meszesi Általános Iskola, a Pécsi Meszesi Általános Iskola Vasas-Hirdi Általános Iskolája és a Kökönyösi Általános Iskola, Gimnázium és AMI vett részt.

Az intézmények sok tanórai és tanórán kívüli tevékenységet szerveztek meg, pályaválasztáshoz kapcsolódó műhelyfoglalkozásokat, tematikus játszóházakat, rendhagyó órákat, szakköröket (pl. robotika, táblajáték szakkör) tartottak a diákoknak. A pedagógusok és a szakszolgálat szakemberei is részt vettek a tanulók pályaválasztási támogatásához kapcsolódó fejlesztéseken, továbbképzéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában