egyezkedés

2020.10.10. 17:00

A város vinné tovább a siklósi fürdőt

Szerződést bontott a termálfürdő üzemeltetőjével a siklósi önkormányzat.

Zs. K.

Korábban erről a szándékáról egyébként már az előző képviselő-testület is döntött, miután számos vitás ügyben nem tudott megegyezni a két fél.

Az önkormányzat közleménye szerint az üzemeltető cég többszöri felszólítás ellenére sem teljesítette a szerződésben vállalt 100 millió Ft összegű üzemeltetési bankgaranciát és a folyamatos karbantartási, – állagmegóvási – és felújítási kötelezettségeit.

Az önkormányzat létrehozta a kizárólagos tulajdonában lévő Siklósi Várfürdő Kft.-t, hogy átvegye az üzemeltetési feladatokat.

Kiemelték: a termálfürdő üzemeltetését végző alkalmazottak munkahelyeit megőrzik, a dolgozókat a Siklósi Várfürdő Kft. egyéni munkaszerződésekkel, munkáltatói jogutódlással átveszi.

A közlemény szerint az Aquaplus Kft. a szerződés felmondását nem ismerte el, és megtagadta a birtokba adást, melyet jogi úton is érvényesíteni fog az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!