Megőrzik a hagyományt

2020.11.27. 08:32

A gyertyák virtuális gyújtására készülnek

Alsómocsoládon is évek óta gondosan ápolt hagyomány az adventi gyertyagyújtás és kalendárium-nyitás.

Zs. K.

Az elmúlt években az ünnepváró vasárnapokon a helyi közösségek összegyűltek a település központjában, beszélgettek, nevetgéltek, együtt vettek részt az ünnepi műsorokon, majd közösen gyújtották meg a település adventi koszorújának gyertyáit. A jelenlevők közül sorsoltak és a kalendáriumba rejtett ajándékokkal kedveskedtek a szerencséseknek.

Az idei virtuális program szerint november 29-én, valamint december 6-án, 13-án és 20-án 16 órától a Facebookon közvetítik majd az ünnepi visszaemlékezéseket és a sorsolásokat, így mindenki számára elérhető és hozzáférhető lesz.

A sorsolásra regisztrálni kell, vagy a meghirdetett Facebook-eseménynél, vagy telefonon Balogh Anikónál egy kedves gondolat, történet, vers, zene, személyes üzenet megosztásával. A szívhez szóló üzeneteket a szervezők megosztják a település lakóival, erősítve ezzel is a kötődést és az egymás iránti szeretetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!