Vészforgatókönyv is van

2020.12.09. 14:00

Fontos lenne, hogy a fürdő végre ki is nyisson

A Harkányi Gyógyfürdő várja a nyitást, folyamatosan figyelik a kormány bejelentéseit.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A Harkányi Gyógyfürdőnek idén másodszorra kellett bezárnia a pandémia miatt. A tavaszi újranyitást követő időszakban, a nyári szezon alatt folyamatosan érezhető volt a vendégkör bizalma, ez tette lehetővé a jó vendéglétszámot. A vezetőség a korlátozások és a járvány elmúltával azt várja, hogy a fürdőturizmus a korábbi évekhez hasonló lendületet vegyen.

Információink szerint a szállodák egy része már ki sem nyit decemberben. A Baranya Hoteltől például azt az információt kaptuk, hogy felújítás zajlik a szállodában és várhatóan februárban nyitnak ki. A Siesta Club Hotelt is kerestük telefonon, ott azt mondták, nincs értelme a nyitásnak, és nagy csodának kellene történnie, hogy húsvét előtt kinyissanak.

Bár a január utáni szabályozások még nem ismertek, már most látható, hogy nagyon nehéz időszak következik a fürdő életében. A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezetősége a jövőjét veszélyeztető akadályok elhárításán folyamatosan dolgozik. Ennek része az is, hogy az igazgatóság és a felügyelőbizottság tagjai a korlátozások feloldásáig nem veszik fel az illetményük felét, emellett pedig különböző vészforgatókönyveket dolgoztak ki, hogy a dolgozókat meg tudják tartani.

Marosi András, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. elnök-igazgatója elmondta, folyamatosan figyelik a kormány bejelentéseit, mihamarabb ki szeretnék nyitni a fürdőt. A lezárás után ugyanis medencék vízmintáinak laborvizsgálata szükséges, a gépészeti rendszerek újraindítása, a medencék töltése, és a laborvizsgálatok körülbelül másfél-két hetet vesznek igénybe.

Egymásra utaltak

Májusban – segítve a fürdő biztonságos működését – a szállodák is vásároltak fürdőjegyeket, melyeket beépítettek a csomagajánlataikba –most a wellnessrészleggel rendelkező hotelek év végi ajánlataiban nincsenek fürdőjegyek. A fürdő nyitása ugyanakkor minden szolgáltató érdeke, a medencékkel nem rendelkező szállásadók például teljes egészében erre vannak utalva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!