ejha

2020.12.24. 07:00

Különleges Mikulás-szobát láthatunk a Perczel utcában

Sokan álltak meg a pécsi Perczel Mór utcában a Márkus Színház kirakata előtt az elmúlt hetekben. Az érdeklődők betekintést, és számos hasznos információt szerezhettek a Mikulás életéről. Megtudhatták, hogy min keresztül figyeli a gyerekeket egész éven át a Mikulás, miként tudja kivinni az összes ajándékot egy éjszaka alatt, mennyi perc alatt pihenni ki magát, ha beveszi a gyorsalvó-bogyót.

Zs. J.

– Közösen találtuk ki a családdal hét éve, hogy készítsük el a Mikulás szobáját. Kezdetben kevés dolog volt, ágya, tévéje, nagykönyve, ami fokozatosan bővült az évek alatt. Sok minden a miénk, de a legtöbb dolgot személyesen a Mikulás hozta el nekünk – mosolyogva mesél a tárlatról Pilári Lili. – Az első években félórás tárlatvezetést tartottam, de annyi kérdésük volt a gyerekeknek, hogy egy órássá alakult. Érkeztek óvodás csoportok, iskolások harmadik osztályig, mert ők még hisznek a Mikulásban, és természetesen este a családok.

A járvány miatt a Mikulás-szoba csak kívülről volt megtekinthető, de a kirakat előtt olyan kis táblákra írt történetek voltak láthatóak, ami izgalmassá varázsolta a különleges tárlatot és egy Nagy Mikulás-kvízjátékot is indítottak.

– Aki figyelmesen elolvasta a kinti tárgyak információit, az sikeresen kitudta tölteni. Elmondhatom, nem volt könnyű dolguk. Természetesen a Mikulás hozott magával ajándékokat, amik most még a bőröndökben lapulnak – mutatott a lába előtt álló három bőröndre Lili, azért azt megsúgta, hogy minden kvízkitöltő kap valamit.

A kvíz mellett egy rajzpályázaton is részt vehettek a gyerekek. A téma az volt, mit csinál a Mikulás a szabadidejében. Érkeztek alkotások Baranya számos településéről, de az ország más pontjáról is. A legaktívabbak a szentlőrinci iskolások voltak. Láthattunk táncoló, vitorlázó, rockbandában játszó, favágó, tornázó, a hawaii tengerparton, illetve Párizsban a feleségével nyaraló Mikulást.

– Az idei évadra három új darabbal készültünk, Egy csecsemőszínházival, Egyszer voltam, egy korábbi vízi cirkuszi előadásunkat bővítettük, felújítottuk, és egy indián mesével. A vírus miatt nézők előtt még nem tudtuk bemutatni, magunknak már tartottunk házi előadást. Jövőre jó lenne, ha már közönség előtt játszhatnánk – tette hozzá Pilári Lili.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!