Gyermekmosoly

2021.04.29. 13:18

Elkészült az ugróiskola Drávaszabolcson

Látványos ugróiskolát festett a Föld napjára a Drávaszabolcsi Falufejlesztő és Faluszépítő Egyesület a település játszóterén. Az attrakció a gyerekeknek készült az egyesület, a drávaszabolcsi önkormányzat és a Dráva Kincse Óvoda összefogása nyomán.

Zs. K.

Fotó: Shutterstock

A szabadidőparkban felfestett ugróiskola hossza bőven meghaladja a 100 métert, megtalálhatók benne a Dráva és a felette átívelő híd, Drávaszabolcs községre és a természeti környezetre való utalások, a múló idő egy óra formájában, sok-sok víz és sok-sok felhő, a nap és mindezek felett egy szivárvány, amely a földi élet és a természet rendkívüli sokszínűségét hivatott jelképezni. Ezen a hétvégén egy videófelvétel is készül arról, ahogy a gyerekek kipróbálják a pályát.

A bő egy éve alakult Drávaszabolcsi Falufejlesztő és Faluszépítő Egyesület nem először hívja fel az emberek figyelmét, környezetszépítő projektjeiket örömmel követik a helyiek és a környékbeli falvak lakói is. Megalakulásukat követen már az első évben kiemelt céljuk volt a zöldterületek gondozása, fejlesztése, virágosítása helyi önkéntesek bevonásával, faluszépítő akciók keretében. Ehhez hozzátartozott az emlékhelyek méltó környezetének kialakítása, rendben tartása, a műemlékápolás.

Az Együtt Közösségünkért 2020 kezdeményezésük keretében kiemelt feladatuknak tekintették a helyi kulturális programokhoz való kapcsolódást és az önálló rendezvények szervezését, valamint a népművészet és a néphagyományok ápolását is. A rendszeres testmozgásra való ösztönzés is a kitűzött céljaik közt szerepelt.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!