Helyi közélet

2021.05.17. 14:55

A legszebb kertek versenyeznek egymással

 Virágosítási és környezetszépítési versenyt hirdetett Mecseknádasd önkormányzata a helyi lakosok, a vállalkozók, valamint a civil szervezetek részére.

M. R.

20201016 Gyula Gyula belvárosában elkezdődött az őszi virágosítás. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Az elsődleges cél az, hogy megmutassák, milyen szépek Mecseknádasd balkonjai és előkertjei, és milyen sokan tesznek azért, hogy saját környezetük szebb és vonzóbb legyen. Ezen kívül fontos az is, hogy az akció segíthet növelni a zöldterületek nagyságát, rendezettebbé válhat tőle a falukép, eltűnhetnek a gyomnövények.

Három kategóriában hirdették meg a kezdeményezést, az előkertek, a balkonok és teraszok, illetve a közterületek versenyeznek egymással. Jelentkezni a [email protected] e-mail-címre vagy az önkormányzat közösségi oldalára küldött üzenetben lehet július 31-ig.

A zsűri által a legjobbnak ítélt indulók értékes tárgynyereményben részesülnek, amelyeket egy ünnepélyes átadó keretében az augusztusi búcsú alkalmával vehetnek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!