nyitás

2021.05.14. 11:02

Már látogatható a Misina állatmenhelye

Az enyhítéseknek köszönhetően megnyitotta kapuit hétvégén a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület pécs–somogyi menhelye is. Ahogy Farkas Tamástól, az egyesület elnökétől megtudtuk, ezt a lehetőséget sokan kihasználták, szombaton és vasárnap is megtelt látogatókkal a menhely.

M. R.

Pécs Laufer László Hungary EMB Kutya - gazda tábor a pécsi Misina Állatotthonban állat tanít szoktat DN20120707

Fotó: Laufer László

Régen volt már ilyen nagy élet, hiszen november óta zárva tartottak, abban az időszakban csak örökbefogadásra volt lehetőség. Nemcsak a vendégek örültek annak, hogy ismét az állatok között lehetnek, hanem látszott, hogy a kutyák és macskák is boldogan fogadták az érkező embereket.

Az intézmény tehát már minden nap reggel kilenc és délután négy óra között várja az állatszeretőket, és az örökbefogadás mellett ismét sétáltathatunk kutyát délután egy óra és fél négy között. Az egyesület azonban azt kéri mindenkitől, hogy vigyázzunk egymásra, így a menhely területén viseljük a maszkot, valamint tartsuk a megfelelő távolságot.

Azon túl, hogy már nyitva áll a kapu, újraindultak a gazdi-tanoda foglalkozások is. Minden szombaton tíz órától várják azokat a kutya-gazda párosokat, akik szeretnék, hogy házi kedvencük játszva tanuljon, szocializálódjon, és emellett mindketten jól érezzék magukat. A foglalkozásokon való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött, és csak érvényes oltásokkal rendelkező, egészséges négylábúak lehetnek jelen.

A nyárra pedig még nagyobb tervei vannak az egyesületnek, ismét megtartják táboraikat, amelyekbe újítást is belevisznek. Ahogy írják, a résztvevők már nemcsak a kutyákkal és lovakkal, hanem az állatotthon összes lakójával megismerkedhetnek. A lovas és kutyás foglalkozásokon kívül terveznek például kecskesétáltatást, birkalegeltetést, nyuszisimogatást és sok egyéb érdekes programot. A táborok június 21-től indulnak, egy turnusra legfeljebb húszan jelentkezhetnek. A részvételhez szükséges az írásbeli szülői hozzájárulás, valamint a tábor kezdetekor egy nyilatkozat arról, hogy a gyerek egészséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!