Felmatricázva

2021.06.03. 12:30

Feltárják Pécs és közvetlen agglomerációja akadálymentes helyszíneit

Jól halad a People First Egyesület – Pécs 2018-ban indított matricás projektje, mely során a város és közvetlen agglomerációja akadálymentes helyszíneit tárják fel és jelölik meg matricájukkal a bejáratokon, saját honlapjukra töltik fel fotókkal, értékeléssel, mely során a város és közvetlen agglomerációja akadálymentes helyszíneit tárják fel és jelölik meg matricájukkal a bejáratokon, saját honlapjukra töltik fel fotókkal, értékeléssel.

T. V.

Dr. Újhegyi Ilona sokszor harcba szállt a fogyatékkal élők jogaiért

Pataki Veronika, az egyesület elnöke elmondta, hogy mintegy 62 helyen – éttermek, szállodák, kávézók, bevásárlóközpont – láthatóak a matricáik, melyeken messziről észrevehető a kerekesszékes piktogram.

Az egyesület tagjai által bejárt helyekről értékelésüket a honlapjukon (peoplefirst.hu) a közelmúltban teljesen megújult Akadálymentes Pécs menüpontban lehet megtalálni. Külön gombot hoztak létre, írtak használati utasítást, valamint kiegészítették térképes megjelenítéssel. A feltárt helyszínek ábécésorrendben találhatóak, különböző kategóriák szerint, magyarul és angolul. Az adatbázis akadálymentes, használata egyszerű, mindenki számára olvasható. Mobilbarát is lett, valamint az internetes keresőoptimalizálás is megtörtént.

A bekapcsolódó helyszíneket feltáró adatbázisuk frissítése, bővítése folyamatos, és Pécs akadálymentes parkolóit is számba vették, erre is van egy külön menüpont, az adatokat folyamatosan aktualizálják, a városházával közösen nyomtatott kiadványban is megjelenik hamarosan. Az egyesületi munka is folyamatosan zajlik, a városi Turisztikai Kerekasztal résztvevői lettek, a csapatukat is bővítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!