Hurrá!

2021.06.01. 16:26

Koncert és kiállítás is várja az érdeklődőket Bólyban

Újranyitotta kapuit május elején az Erzsébet Vigadó.

W. K.

A hosszú hónapok zárva tartását követően az első hetekben elsősorban a csoportfoglalkozások újraindítására helyezték a hangsúlyt, június 1-jén azonban elindulnak a rendezvények is.

Kedden a pap, mentálhigiénés szakember, Pál Feri előadása fogadta az érdeklődőket, szerdán, június 2-án pedig The Hegees-koncert lesz az Erzsébet Vigadóban. Egy nappal később könyvbemutatót tartanak: a Bólyban jól ismert Grecht Mátyás közel száz évéről unokája, Wehring Gábor írt könyvet.

Az Erzsébet Vigadó tájékoztatása szerint június 8-án ismét véradás lesz az intézményben, majd egy hétre rá egy különleges vándorkiállítás érkezik a városba. A „Kós Károly világa” című tárlat június 15-én nyílik meg, majd a hónap végén megtartják az idei első színházi előadást is – a Lánycsóki Színház a János vitéz című daljátékot mutatja be a bólyi közönségnek.

Május elején a könyvtár is újra kinyitotta kapuit, és júniusban a programok is megkezdődnek: június 25-én Vida Kamilla könyvbemutatójára várják az érdeklődőket.

A hosszúra nyúlt várakozás után a civil szervezetek is újult erővel folytatják a programokat. Az Ifjúsági Egyesület június 12-én pótolja az elmaradt pünkösdi királyválasztást.

A sportnapot, amelyet immár hetedik alkalommal rendeznek meg a sportpályán, június 26-án tartják, és erre a napra szervezi idén is a Fehérborút Egyesület a II. Bor-Park-Grill rendezvényét. A Bólyi Motoros Napok viszont a szervezők döntése szerint, a járvány­ügyi szabályokra tekintettel ebben az esztendőben elmaradnak.

Film is készült

Az újranyitás jegyében készült el a „Gyertek hát, mihelyt jöhettek!” című kisfilm, amely közel 30 év bólyi rendezvényeiből villant fel pillanatokat. A legrégebbi felvétel 1993-ban, az Erzsébet Vigadó átadóján, a legújabb pedig a zárás előtti utolsó koncerten, Rudán Joe fellépésén készült. Az Erzsébet Vigadó a járványügyi szabályok változására tekintettel arra hívja fel látogatói figyelmét, hogy az aktuális rendezvény előtt tájékozódjanak a program látogatásának lehetőségeiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!